Latausasema ammattilaiselta

Sähköauton latauspisteen asennus

Hämeenlinna, Renko, Hattula, Janakkala, Turenki, Loppi, Hauho, Iittala

Latauspisteen hankinnassa pitää ottaa huomioon niin auton, latausaseman kuin kiinteistön tai paikan tarpeet. Meiltä saat latauspisteet taloyhtiöille, yrityksille sekä yksityistalouksille avaimet käteen -palveluna. Luota siis ammattilaiseen sopivan latauspisteen valinnassa ja asennuksessa.

Sahko tai hybridiauto sahkolatauksessa, takana epaselvana nainen kavelemassa talolle.

Sähköauton latausasema kotiin, taloyhtiöön tai yrityksen toimitiloihin

Sähköautojen suosio kasvaa huimaa vauhtia, mutta monille lataus­mahdolli­suuden puute on edelleen este sähköauton hankinnalle. Siinä voimme auttaa sinua, sillä saat meiltä valmiiksi asennetun sähköautojen latausjärjestelmän suoraan kotiisi tai taloyhtiön pihaan avaimet käteen -palveluna.

Hoidamme lähes kaikkien markkinoilla olevien tunnetuimpien merkkien latausasemien asennukset ja kauttamme on saatavissa suoraan useita eri toimit­tajien lataus­pisteitä eri omi­nai­suuksilla. Näin varmistamme, että jokaiselle löytyy varmasti sopiva lataus­piste omiin tarpeisiinsa.

Yksi latauspiste voi tuntua riittävältä tällä hetkellä, mutta on tärkeää harkita myös tulevia tarpeita, sillä ladattavien sähkö- ja hybridi­autojen määrä kasvaa jatkuvasti, ja tämä tuo mukanaan lisää lataustarpeita.

Lisätietoa sähköautojen latausjärjestelmän asennuksesta www.elfin.fi.

11 kW
latausasema asennettuna perusasennuksella

n. 1200-1500 €

(sis. alv 24%)
Sahkoauton latausaseman asennus, etualalla asentajan mittarityokalu, joka on yhdistetty sahkojohdolla latauspisteeseen.

Mitä tarvitsee tietää sähköauton lataamisesta kotona?

Tavallisia kotipistorasioita ei ole suunniteltu kestämään pitkäkestoista kuormitusta suurella virralla. Oma­koti­talossa latausteho rajoittuu yleensä 11kW (3x16A), jos pääsulakkeet ovat 25A ja jos talossa on sähkö­lämmitys tai sähkö­kiuas, niin dynaaminen kuorman­hallinta on suositeltavaa. Tämä pitää huolen siitä ettei pääsulake pala liiallisen kuormi­tuksen takia. Myös auton sisäi­nen laturi määrittää kuinka suurella teholla autoa voi ladata kotona. Ennen pistorasiasta lataamista, muistathan siis teettää latauspisteen kartoituksen ammattilaisella.

Auton sähkölataukseen löytyy useita vaihtoehtoja

Sähköauton lataukseen on olemassa useita erilaisia vaihtoehtoja, jotka voivat tarjota etuja eri tilanteissa ja käyttötarpeissa. Vaihtoehtojen yhdistelmä voi tarjota optimaalisen ratkaisun sähköauton lataukseen, ottaen huomioon käyttäjän asuinpaikan, aurinkoenergian saatavuuden, sähkön hinnan vaihtelut ja muut tekijät.

Oma latausasema tarjoaa myös useita etuja:

  • Vaivaton ja nopea lataaminen ilman julkisten latauspisteiden etsintää ja jonotusta.
  • Usein kotona lataaminen on edullisempaa kuin julkisilla lataus­pisteillä.
  • Voit ladata milloin sinulle itsellesi sopii parhaiten.
  • Uusiutuvan energian käyttö­mahdollisuus lataamisessa.
  • Kiinteistön arvon mahdollinen nousu, sillä yhä useampi kiinteistön ostaja etsii valmiutta sähköauton lataa­miseen.

Aurinkosähkön käyttö

Aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä, jota voidaan käyttää sähköauton lataamiseen. Aurinko­sähköjärjestelmä voi olla kytketty suoraan sähkö­autoon tai se voi syöttää sähköä koti­talouden verkkoon, jolloin sähköauton lataus tapahtuu tätä kautta.

Pörssisähkö-ohjaus

Pörssisähkö-ohjaus tarkoittaa sähkönkulutuksen ajoittamista niille ajoille, jolloin sähkön hinta on alhaisimmillaan. Tämä voi tarkoit­taa esimerkiksi latauk­sen ajoit­tamista yö­aikaan, jolloin sähkön kysyntä on yleensä alhaisempi ja hinta voi olla halvempi.

Lataamisen ajastus

Useissa sähköauton lataus­ase­mis­sa ja -laitteissa on mahdol­lisuus asettaa lataus­ajastin, joka käynnistää latauksen tiettyyn aikaan. Tämä mahdol­listaa esi­merkiksi latauksen ajoittamisen vasta silloin, kun aurinkopaneelit alkavat tuottaa sähköä.

Harkitsetko omaa sähköauton latauspistettä?

Sähkörepolta saat sähköauton latausasemat paikalleen asennettuna aina suunnittelusta huoltoon ja ylläpitoon saakka. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää. Voit myös pyytää arvion sähköauton latausasemasta tai tilata kartoituksen paikan päälle.

Lisätietoa sähköautojen latausjärjestelmän asennuksesta www.elfin.fi.

Kysy arvio tai tilaa kartoitus!

Sahkoauton latauspiste asennettuna omakotitalo alueella, taka-alalla nakyy auton pressukatos, jateastiat ja naapurin talo.